A tavalyi politikai blama után ismét megrendezték a Szeretet Ebédjét Jászberényben

Megosztás

Jászberényi vállalkozók és segítőik sokadik alkalommal rendezték meg a Szeretet Ebédjének elnevezett ételosztást: a gesztusértékű cselekedet kellemes zene mellé kínál meleg ebédet, de a tavalyi évben visszafordíthatatlanul is politikai felhangot kapott. Ezt idézzük most fel.

„Ez a tizenharmadik év már, hogy elkezdtük a Szeretet Ebédjét, örülök neki, hogy most is sokan elfogadták a meghívásunkat. Csak azt kértem mindenkitől, hogy a családunkról beszéljünk, a békéről, a boldogságról, sportról, kultúráról, az élet szép dolgairól, és egyvalamiről ne beszéljünk: a politikáról” – mondta a Jászsági Térségi TV-nek Szántai Attila főszervező.

Első alkalommal 2011-ben került megrendezésre az esemény, a céljuk az volt, hogy minél többen tudjanak eljönni, találkozni és beszélgetni kicsit.

Kis-Némethné Király Éva, a Trió Fm munkatársa és a jászberényi Fidesz vezetője, Pócs János országgyűlési képviselő és Szántai Attila főszervező

Évente 400 adag ételt, süteményt, gyümölcsöt osztanak szét karácsony előtt a főszervezők, valamint családtagjaik és segítőik. Idén rizses hús volt a menü, valamint 50 darab diós bejglit hozott Tugyi Róbert, az egyik szervező, amit nagyjából 400-500 szeletre vágtak fel.

„Az alkalom mindenki számára nyitott és elérhető, ezért egyre több vállalkozó társam ismeri fel szükségességét és adja támogatását” – fogalmazott tavaly Szántai, akinek jócskán kellett magyarázkodnia akkor, hiszen a karácsonyi időszak a januári időközi választás hajrájára esett.

Budai Lóránt polgármester elmondása szerint azt az ígéretet kapta, hogy egyetlen politikai szereplő sem lesz a rendezvény aktív résztvevője, így tiszteletben tartotta Szántaiék kérését, miszerint ne vegyen részt az ételek kiosztásában.

Mit ad Isten: a tavalyi Szeretet Ebédjén Pócs János országgyűlési képviselő a jászberényi fideszes jelöltekkel megállás nélkül osztogatta a mandarint, a Smile palacsintákat és az ebédet. Budai úgy írt, „nem voltak illúzióim, szinte biztosra vettem, hogy a kormánypárti jelöltek nem bírják ki, hogy akár egyetlen alkalmat is elszalasszanak, ha kampányolásra adódik lehetőség.”

A kínos események tovább folytatódtak, amikor Szántai a Facebookon próbált magyarázatot adni: először azt írta, Pócs úr nem tett eleget a kérésüknek, de amint észlelték a „csínytevést”, felszólították, hogy hagyja abba az ételosztást és távozzon a belső területről. A posztjából rövidesen kitörölte ezt a részt és minden hozzászólás eltávolításra került, amelyek kérdőre vonták volna a történteket illetően.

Az tehát érthető, hogy Szántai idén el akarta kerülni a politikát, bár Pócs János országgyűlési képviselő most is a középpontban sürgött-forgott. Az már csak hab a tortán, hogy meg nem erősített források szerint a jövő évi önkormányzati választás Fidesz-KDNP-s polgármesterjelölt-jelöltjei között van Szántai…

Képek: Pócs János Facebook oldala, Trió FM

Kapcsolódó cikkek